ТОП 10 качествени чистачки за кола

Не чакайте, докато не е късно да смените чистачките си.

Кои са най-добрите предни и задни чистачки, които можете да закупите?

Предни и задни чистачки

Чистачките са често пренебрегвани при поддръжката на вашата кола, но те са наистина важни, щом се отнася до безопасността. Старите чистачки могат да повлияят на видимостта при лошо време. Не искате да чакате, докато ви хване буря, за да осъзнаете, че трябва да бъдат сменени. За щастие, сега е лесно и удобно да влезете в онлайн магазин за авточасти и да закупите качествени чистачки за вашата кола. Благодарение на интернет можете лесно да разглеждате, пазарувате и сравнявате различни чистачки и техните цени. Най-хубавото от всичко е, че повечето онлайн търговци имат ръководство за монтаж, което ви позволява да изберете автомобила си, за да сте сигурни, че получавате подходящите чистачки за кола. В тази статия ще разгледаме най-добрите 10 производители на предни и задни чистачки, които ще помогнат да направите вашето пазаруване по-бързо и лесно.

  1. Избор на редактора: BOSCH
  2. Най-добрият бюджетен вариант: ANCO 31-Series
  3. Най-добрите за зимата: Michelin Stealth Ultra Hybrid
  4. Всесезонни чистачки Aero Premium
  5. BOSCH
  6. VALEO
  7. CHAMPION
  8. HELLA
  9. SWF
  10. DENSO
  11. TRICO
  12. MEYLE
  13. KAMOKA
  14. MAXGEAR

1. Избор на редактора: BOSCH

Bosch ICON се отличават с дизайн на опънати пера за чистачки, което помага да се поддържа гъвкавостта, като същевременно осигурява превъзходна производителност при всякакви метеорологични условия. Компанията твърди, че ICON предлага до 40 процента по-дълъг живот в сравнение с останалите първокласни чистачки и тяхната гума. Доказано най-устойчива на напукване от излагане на слънце в сравнение с марките на други големи производители. Също така се отличават с изключителен асиметричен гъвкав дизайн на спойлера за лесно и тихо почистване на стъклата. Bosch ICON е лесен за инсталиране, благодарение на двойно заключваща се приставка. Въпреки че обикновено е по-скъп от другите чистачки предлагани на пазара, Bosch ICON се счита за най-добрият от много потребители, въпреки че не е задължително да са най-добрите за вас. Ако живеете в район където вали много дъжд или сняг, може да знаете, че имате една от най-ефективните чистачки и тогава Bosch ICON трябва да е първи във вашия списък. Чистачките на Bosch се използват и като OEM оборудване на различни луксозни немски автомобили, като Audi, BMW и Mercedes-Benz, което говори, че това е качествен продукт.

Различни серии и видове чистачки на марката BOSCH:

  • FOCUS Windshield Wipers
  • ICON
  • Evolution
  • Clear Advantage
  • Snow Driver
  • Insight
  • Excel+
  • MicroEdge
  • DirectConnect
  • OE Specialty AeroTwin Set
  • OE Specialty Twin
  • OE Specialty Rear
  • ENVISION™
  • Spectrum DirectFit Beam
  • Spectrum DirectFit Hybrid
  • Spectrum DirectFit Conventional
  • Spectrum DirectFit Rear
  • PureVision
  • Winter
  • Marathon

Ако ви преследва лама или шофирате при лоши метеорологични условия – всичко, от което се нуждаете, са висококачествените чистачки на Bosch!

2. Най-добрият бюджетен вариант: ANCO® 31-Series

Ако търсите достъпни конвенционални пера за чистачки, серията ANCO 31 е идеална, особено ако живеете в район където не вали много дъжд или сняг. Серията ANCO 31 се отличава с ексклузивна каучукова смес „DuraKlear“, заедно с вентилиран мост и високоефективен полимер за OE вграждане. Перата на чистачките ANCO използват също инсталационна система „KwikConnect“, което ги прави лесни за смяна. 31-Series се предлага в широк диапазон от размери, от 25 см до 71 см, като почти гарантира съвместимост с вашия автомобил. Компанията предлага и различни други чистачки, включително хибридни Transform и Contour. Препоръчват се за шофьори, които се нуждаят от конвенционални чистачки и шофират в райони с валежи през цялата година. Те няма да предложат същата производителност като хибридните или чистачки в стил греда и няма да издържат на тежки метеорологични условия като на другите производители. Те са най-добрият избор, стига да не се налага да се справяте с обилен снеговалеж или лед.

3. Най-добрите за зимата: Michelin® Stealth Ultra Hybrid

Michelin вероятно е име, което разпознавате в автомобилния свят като основен производител на гуми. Но компанията предлага и широка гама чистачки от всякакви видове, включително греда, хибридни, конвенционални и дори специфични приложения за задна чистачка. Ако търсите хибридно перо за чистачки, Michelin Stealth Ultra е популярен избор, с уникален патентован дизайн и ексклузивна технология „Smart-Flex“, която се адаптира към извивката на предното стъкло за по-добро почистване и по-добра видимост. Премиум гума с усъвършенствано покритие осигурява гладко и тихо почистване при всякакви метеорологични условия, докато сегментираното твърдо покритие осигурява максимална гъвкавост и защита от сняг и лед. Инсталацията също е лесна със съединителната система „EZ Lok“ на Michelin. Заслужава да се отбележи обаче, че много собственици са установили, че включените адаптери не са съвместими с тяхното превозно средство. Затова се уверете, че купувате правилните силиконови пера за чистачки за вашата кола. Според Michelin, независими тестове показват, че след 300 000 цикъла на почистване, Michelin Stealth Ultra превъзхожда всички конкуренти в индустрията. Тези чистачки са препоръчителни за шофьори, които се сблъскват с много лед и сняг, тъй като сегментираната твърда повърхност предпазва от задръстване с пътни отломки, лед и сняг.

4. Всесезонни чистачки Aero Premium®

Друга опция в тип банан идва от Aero, която предлага шестмесечна гаранция за своите продукти. Те се продават и като директни OEM резервни чистачки, конструирани със специално смесена гума за гладко и чисто почистване без ивици и неприятен шум. Всесезонните чистачки Aero Premium също се отличават с гъвкав дизайн, за който се твърди, че по-добре приляга на предното стъкло за превъзходен контакт. За разлика от някои други пера за чистачки предлагани на пазара, заместителите на Aero могат да бъдат закупени като комплект, което ги прави рентабилен вариант. Тъй като обаче са по-достъпни, не очаквайте да се представят по-добре от конкурентите с по-висока цена. Те предлагат добро представяне през целия сезон, но има по-добри варианти за сняг и лед. Някои биха казали, че чистачките на Aero са най-евтините, без специални отзиви при продажба или качества, които ги карат да се открояват сред конкурентните производители. Те са идеални за шофьори, които живеят в район с умерени валежи и не са убедени, че трябва да похарчат значителна сума пари за по-добри чистачки. Повечето собственици са доволни от работата на Aero Premium всесезонни чистачки, като се има предвид тяхната цена и лесното поставяне. Други потребители установяват, че при определени метеорологични условия чистачките не издържат толкова дълго, колкото други марки. Винаги имайте предвид метеорологични условия, когато избирате подходящите чистачки за вашата кола.

5. Чистачки на марката BOSCH®

Източник снимка: AutoPower.BG

Ако намирате, че чистачките на Bosch ICON са прекалено скъпи или нямат конкретно приложение за вашия автомобил, AeroTwin може би е по-добрият вариант за вас. Продавани като комплект, чистачките AeroTwin се отличават със смесена двойна гумена смес с графитно покритие за дълъг живот, защитена от аеродинамична изцяло стоманена рамка. Чистачките в стил греда също имат асиметричен спойлер за вятър, което помага за по-добър контакт с предното стъкло. Bosch AeroTwin се предлага с предварително монтиран адаптер, специфичен за вашата кола, който трябва да съвпада точно с оригиналното оборудване за лесен монтаж. Тъй като те се продават в комплект може да сте сигурни, че купувате правилните размери и за двете чистачки. Перата за чистачки bosch AeroTwin са добра опция от среден клас, на конкурентна цена, като същевременно предлагат добро почистване на стъклата. Те се препоръчват за шофьори в райони, които не са сняг или лед, тъй като AeroTwin не предлага специална защита от суровите климатични условия. С други думи, ако сезонният дъжд е всичко, с което се сблъсквате, чистачките AeroTwin са чудесен избор от гледна точка на цена и производителност.

6. Чистачки на марката VALEO®

Източник снимка: AutoPower.BG

Valeo е световен лидер сред доставчиците на чистачки за оригинално вграждане при водещи производители на автомобили. Чистачки Валео включва 4 серии и позволява да се осигури пълна гама за предни и задни чистачки във всички ценови диапазони. Използват модерни технологични решения и най-висококачествените материали, така че могат да отговорят на очакванията и на най-взискателните клиенти.

  • Silencio
  • HydroConnect
  • Compact
  • First

7. Чистачки на марката CHAMPION®

Източник снимка: AutoPower.BG

Чистачките Aerovantage на Champion® са разработени, за да отговорят на строгите стандарти на водещите световни производители на автомобили. Това означава, че осигуряват абсолютно същия дизайн и същите материали за всяка произведена бройка. За да докажат това, всички чистачки са подложени на тест в R&D център, но също така и в най-взискателните места и ситуации от реалния живот.

Защо се наричат Easyvision? Само с 15 номера на продукти плоски чистачки и система Multi Clip, която побира 7 различни рамена на OE, инсталацията е лесна и удобна. И когато имате нужда от помощ, просто сканирайте QR кода на опаковката за подробни инструкции. В Champion обичат да мислят, че могат да спестят време и неприятности, така че да можете да изразходвате цялата си енергия, за да се наслаждавате на колата си. Деформираните пера на чистачките или износената гума причиняват ивици и неравномерни резултати от почистването, които нарушават видимостта и безопасността. Но шумът, вдигането от вятъра или вибрациите също могат да развалят вашия комфорт и видимост. Решението? Сменете чистачките си и ги заменете с висококачествени чистачки Champion Easyvision.

8. Чистачки на марката HELLA®

Източник снимка: AutoPower.BG

По-добра видимост, по-безопасно шофиране! Като партньор на водещи производители на превозни средства, HELLA се ангажира с иновативни качествени продукти, за да направи пътищата по-безопасни за шофьорите. HELLA предлага широка гама от качествени чистачки с високо покритие на пазара за азиатски автомобили. Изпитайте ясната разлика с чистачките HELLA за по-добра видимост и по-безопасно шофиране.

Пера на чистачки HELLA Premium

Нанотехнологичното гумено перо с графитно покритие осигурява гладка и тиха работа с ясна видимост. Точките за контакт с равномерно налягане надолу, осигурява чисто избърсване във всяка точка. Специфична за автомобила структура на рамото на чистачките осигурява оптимално разпределение на натиска върху стъклото. Лесен монтаж с предварително монтиран специфичен за автомобила бърз адаптер.

9. Чистачки на марката SWF®

Източник снимка: AutoPower.BG

Произведени в Германия по спецификации на OE и 100% метална конструкция, висококачествен монтаж на щифтове и предварително монтиран адаптер, новите чистачки дават възможност за оптимално, ефективно и дълготрайно почистване, независимо от метеорологичните условия.

SWF е водещ производител, който проектира и произвежда чистачки, двигатели и компоненти за леки автомобили, тежкотоварни автомобили и автобуси от 1922 г. През 1998 г. SWF се присъединява към групата Valeo и се превръща в основен доставчик в индустрията за почистване на стъклата.

10. Чистачки на марката DENSO®

Източник снимка: AutoPower.BG

Denso Hybrid

Комбинираните предимства на усъвършенстваното инженерство, превъзходните материали и футуристичния дизайн правят хибридните чистачки на DENSO едни от най-желаните. Не е чудно, че те са оригиналният избор на оборудване на някои от най-добрите марки автомобили в света.

Denso Flat

Триумф на инженерния дизайн, плоските чистачки DENSO лягат плътно и равномерно върху всяко предно стъкло, за да почистват дъжда и отломките дори при най-лошите метеорологични условия. С елегантен стил и дълъг живот те предлагат прекрасна видимост за всеки шофьор.

Denso Conventional

Конвенционалните чистачки на DENSO предлагат селекция от четири, усъвършенствани профила, които отговарят за различни предни стъкла и стилове на автомобила. Има и четири различни варианта на инсталационна система и три опции за адаптери.

Denso Rear

Усъвършенстваните задни чистачки на DENSO добавят допълнително удобство за инсталиране и по-ясна визия на задното огледало на водачите.

11. Чистачки на марката TRICO®

Източник снимка: AutoPower.BG

TRICO Maxx® – Premium Performance
Най-усъвършенстваната производителност TRICO Maxx задава новия стандарт в технологията на чистачките, специално проектирана за три пъти по-дълъг живот за ненадмината безопасност и надеждност.

TRICO Sentry® – Hybrid Technology
Технология Dual-Shield – чистачките Trico Sentry® ви дават стил, производителност и защита в едно хибридно перо. Sentry разполага с въртяща се полимерна обвивка с висока якост, която предпазва структурата на стоманената греда за оптимален контакт и натиск върху предното стъкло.

TRICO Ice® – Extreme Weather
Високопроизводителните чистачки TRICO Ice® са здрави и издръжливи на сняг и лед, проектирани специално за тежки метеорологични условия и въпреки това предлага оптимална производителност.

TRICO Pro® – Professional Fit
Инсталиране в една стъпка – TRICO Pro® са проектирани с оглед на професионалистите по обслужване. С минимален брой продукти за пълна наличност, тези чистачки разполагат с ексклузивна система за свързване „one-fit“, не изискват адаптери и се инсталират за секунди.

TRICO Exact Fit® Beam – Factory Performance
Фабрично заместващи, проектирани с технология Memory Curve Steel® за максимален контакт на предното стъкло и равномерно налягане за най-чисто почистване. Перфектно оригинално оборудване, подходящо, форма и функция за вашия автомобил.

TRICO HD® – Heavy Duty, RV
Тежките DICO TRICO HD чистачки за камиони, автобуси и RV се отличават с издръжлива метална конструкция и почистващ елемент от естествен каучук за най-висока производителност при най-изтощителните условия на шофиране.

TRICO Exact Fit® – Rear
360-градусова видимост – TRICO Exact Fit® задни чистачки са проектирани така, че да се поберат в уникални задни интегрални рамена на чистачките, които първоначално са били на вашето превозно средство и ви осигуряват видимост отзад при всякакви условия.

12. Чистачки на марката MEYLE®

Източник снимка: AutoPower.BG

Новите чистачки на MEYLE са изработени от висококачествени материали и имат перфектно очертан дизайн, за да осигурят ефективно почистване на предното стъкло при всякакви температурни крайности. Проектирани за лесен монтаж, покриват над 90 процента от всички модели превозни средства. Перото на чистачките може да бъде поръчано поотделно, налични дължини от 300 до 700 милиметра на стъпки от 25 милиметра. За да се гарантира, че прилягат възможно най-широк спектър от рамена на чистачки, всеки блок включва няколко адаптера, подходящи за различни приложения на автомобила. Специално проектирани за продажба, позволяват удобно съхранение и показване на чистачките MEYLE и е приложен мини каталог, който прави лесно намирането на правилната част. Освен това QR код на опаковката води до страница в уебсайта на компанията, предоставяща лесни и бързи опции за търсене заедно с инструкции за монтаж. Гамата на MEYLE включва чистачки за стъкло, които могат да се използват както на модерни, така и на по-стари модели автомобили, които все още имат конвенционални чистачки. Тези плоски чистачки осигуряват по-голяма ефективност на почистване благодарение на подобрена аеродинамика и намалено съпротивление на вятъра. Изключително еластичният каучуков материал идеално очертава формата на предното стъкло, за да осигури подобрена видимост. Плоските чистачки остават гъвкави при всяка температура, предлагайки по-малко триене на предното стъкло и ниско ниво на шум.

13. Чистачки на марката KAMOKA®

Източник снимка: AutoPower.BG

KAMOKA Hybrid

Хибридните чистачки KAMOKA са ергономично и стилно решение за автомобили, оборудвани с класически шарнирни чистачки с U-образна дръжка като фабричен стандарт. Благодарение на шарнирната конструкция, те осигуряват адекватно прилягане на предното стъкло и по този начин ефективно почистване. Графитните пера гарантират тихо и дълготрайно почистване.

KAMOKA Multiadapter

Предимството на плоските чистачки KAMOKA е лекотата на свързване с различни разновидности на един от шестте директно монтирани адаптери, включени в комплекта, и използването на протектор, който покрива чистачката по време на съхранение.

KAMOKA SETS

Използването на определен комплект от два чистачки със системата за фиксиране, предназначена за конкретната кола, осигурява ефикасен и лесен монтаж и безопасно затягане и по този начин безпроблемна работа през целия експлоатационен живот. В специални случаи специалните комплекти са оборудвани и с дюзи за пръскане.

KAMOKA Standard

Търговското предложение на KAMOKA включва скоби и плоски чистачки, предназначени за леки и лекотоварни автомобили. Те също могат да заменят класическите чистачки. Отличителната черта на плоските чистачки KAMOKA е замяната на металната конструкция на класическото перо на чистачките с гъвкава оловна структура. Силата на натиск върху стъклото се разпределя равномерно по цялата дължина на перото на чистачките. Липсата на класически поддържащи компоненти в чистачките KAMOKA също позволява намаляване на аеродинамичното съпротивление. Също запазват пълната функционалност при различни атмосферни условия, особено през зимата.

KAMOKA Rear

Предложението за чистачки се допълва от такива за задно стъкло, с форми, отговарящи на стила, посочен от производителя на автомобила.

KAMOKA for truck

KAMOKA предлага специални чистачки за камиони и микробуси. Благодарение на своя дизайн и размери, те са монтират лесно и удобно. Повишената устойчивост на атмосферни условия позволява използването и при трудни условия.

14. Чистачки на марката MAXGEAR®

Източник снимка: AutoPower.BG

MAXGEAR Universal

Типични чистачки на рамката със закрепване с кука, налични във всички размери.

MAXGEAR Flat

Съвременни плоски чистачки от тип „банан“ със закрепване на кука и странични стойки за щифтове, налични във всички размери.

MAXGEAR Sets

Предложението на специални комплекти чистачки. Всяка кутия съдържа две пера за чистачки MAXGEAR с дължина и закрепване, прецизно приспособени към съответния модел превозно средство.

MAXGEAR Rear

Предложение на чистачки за задно стъкло за рамена със специално закрепване.

Вашият коментар