Как да подготвим автомобила си за пролетта?

Авточасти

Настъпва по-хубавата част от година. Времето, в което пътуваме повече и по-често. Ето някои съвети от нас, с които да подготвите автомобила си за предстоящия летен сезон.

Подменете зимните гуми с летни. Сменята на гумите е от изключително значение за сигурността на пътя. Не правете грешката да карате с едни и същи гуми в различните сезони. Рискът от ПТП е голям. Сменете гумите си навреме, защото в противен случай рискувате зимните ви гуми да се втвърдят и да станaт негодни за употреба при следващия зимен сезон.

Проверете окачването на автомобила си. По нашата географска шир не се славим с добри пътища и обикновено след зимата повечето коли започват да имат проблеми с ходовата част. Желателно е автомобила да премине през сервиз, където да бъде установено състоянието му и при нужда да се подменят съответните авточасти – обикновено става въпрос за тампони на носачите, тампони на стабилизираща щанга, биалетки, носачи, амортисьори и тн.

Проверете количеството антифриз. И зима, и лете трябва да сте сигурни, че количеството антифриз в автомобила ви е достатъчно. Не го пренебрегвайте, защото в топлото време има сериозен риск автомобила ви да прегрее. Това от своя страна носи много тежки последствия върху мотора на колата.

И най-важното бъдете внимателни и толерантни на пътя. Пазете себе си и другите участници на пътя.

Вашият коментар